Oyuna gir

[LOTR] Genel Lore tartışması

ModuChanyu · · 249 görüntülenme · 20 cevap
Sırala: ♥ En beğenilen · Tarih
asparuh2727 Alp
51 ileti
Beta Gönüllüsü

Ben anlamıyorum, bu arkadaşlara yetkiyi kim verdi. ben de kurayım o zaman asparuh divanı diye. zaten nerede civcivli olay varsa hobbitler kurtuluyor. normalde ilk bunları yerler

Karamanoğlu Er
45 ileti
🏹 Altay · Hun · [BOZ] · 508 nüfus
Beta GönüllüsüKut Taşıyan

İlk kitabı okuduğumda ne film vardı nede iki kule çevrilmişti. Bende o zamanlar ingilizce de yok 1 sene filan beklemiştim 2. Kitabı

TKN Er
19 ileti

frodo yerine yüzüğü ben götürseydim 3 güne mordor düşerdi

asparuh2727 Alp
51 ileti
Beta Gönüllüsü

Öncelikle, kartallar orta dünya şaklabanı gandalfın postacısı mı kardeşim

ModuChanyu Er
14 ileti
Öncelikle, kartallar orta dünya şaklabanı gandalfın postacısı mı kardeşim

@asparuh2727 gandalfın orta dünya şaklabanı olduğunu kesinlikle onaylıyorum peki 40 kiloluk 90cmlik ergen bi hobbit bizim şaklabanın postacısı mı cebindeki ekmeğe sahip çıkamıyor artifak vermişler eline

asparuh2727 Alp
51 ileti
Beta Gönüllüsü

Ya bi kere bu yüzük bu adamın mı kardeşim, Adam yüzüğü yaptırmış bunlar da elden ele yüzüğü gezdiriyorlar. Orta dünyada organize suçların bir ekip otosu olsa bunlar kaçacak delik arar

asparuh2727 Alp
51 ileti
Beta Gönüllüsü

Ayrıca orklara da herkes laf ediyor. Sen bu adama iş mi verdin aş mı verdin. bu orklar mecburen suça sürüklenmişlerdir

ModuChanyu Er
14 ileti

zorbalığın daniskası ama bu devran döner kardeş zorbalığıyla kan hakkı olan topraklardan sürülen geri döner insan ve elflerin pembe hayatlarına gri ve siyah rengi de ekler

Karamanoğlu Er
45 ileti
peki sence kitaplar filme iyi bir şekilde dönüştürüldü mü

@asparuh2727 Sinemada filmden çıktığımda düşüncem film kitabın özetinin özeti olmuştu. Film olduğu için süreden dolayı bazı kısıtlamaları var. Konuda bazı değişikler yapmış fakat sinema filmini genel olarak değerlendirirsem Tolkien de filmi beğenirdi. Filmde sarumanı oynayan karakter Tolkien ile tanışmış tek karakterdi. Bence yönetmenin yaptığı değişikler iyiydi. Bu sayede kitaba tam uygun bir dizi çekilebilir. Güç yüzüklerinin dizisi ise eleştiriye açık.Siyah elf mi olur.

Karamanoğlu Er
45 ileti
ilk kitap derken yüzüklerin efendisi mi silmarillion mu

@ModuChanyu Türkçeye ilk çevrilen kitap yanlış hatırlamıyorsam. Hobbit. Fakat o kitap çok ses getirmemiş galiba. Yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği benim okuduğum ilk kitap. Kralın dönüşü çıkmadan en çok okunanlar listesine girmişti.
Yazar içinde benzer bir durum var. Yazar ilk başta kendi çocukları için hobbiti yazıyor. Daha sonra yüzüklerin efendisi yazılıyor. Yüzüklerin efendisi acayip patladıktan sonra silmarillion ve diğer kitaplar geliyor. Silmarillion orta Dünya evreninin en eski tarihini anlatıyor. Dünya nasıl yaratıldı vesaire.

Karamanoğlu Er
45 ileti
silmarillion sonradan çıkmadı mı ya, ilk kitap üçleme diye biliyorum ben

@asparuh2727 İlk kitap hobbit. Adam öyle bir evren yaratmış ve özenmiş ki ayın konumu yağmur durumu vesaire hepsini mantık hatası olmasın diye gün gün hesaplamış