Oyuna gir

Göktürk oyuncusu olarak sığınak düzeni ve Kargu tercihi üzerine

ALİ BİLİK · · 153 görüntülenme · 1 cevap
ALİ BİLİK Er
28 ileti
Beta GönüllüsüKut Taşıyan

Selam olsun Arkunkut’un yiğit beylerine!

Göktürk boyunu seçen beyler olarak hepimizin en büyük övüncü, aşılmaz surlarımız ve "Demir Düzen" savunma bonusumuzdur. Ancak obamızı büyütürken hemen hemen her Göktürk oyuncusunun takıldığı çok kritik bir bina slotu kararsızlığı var: Sığınak sayısı mı, yoksa Kargu (Gözcü Kulesi) mu?

Çoğu oyuncu varsayılan olarak obasına 3 adet sığınak kurup hammaddelerini tamamen korumaya almayı tercih ediyor. Ancak obadaki slot sınırını düşündüğümüzde 3 sığınak kurmak, Kargu gibi stratejik yapılara yer bırakmıyor.

Kendi tecrübelerim doğrultusunda şu iki yaklaşımı tartışmaya açmak istiyorum:

3 Sığınak Düzeni (Pasif Koruma):

Artısı: Oyunda olmadığınız anlarda veya devasa ordular kapıya dayandığında hammadde kaybını sıfıra yakın tutar.

Eksisi: Obada değerli bir slotu kilitler. Gelen baskından haberiniz olmadığı için orduyu kaçırma veya müttefiklerden destek isteme şansınız kalmaz.

2 Sığınak + 1 Kargu Düzeni (Aktif Erken Uyarı):

Artısı: Göktürk’ün zaten yüksek sur bonusu var. Kargu sayesinde yaklaşan düşman ordularını ve casusları çok uzak mesafeden tespit edersiniz. Gelen akını erken haber almak; hammaddeleri anında binalara/birliklere yatırmanıza, ordunuzu korumanıza ve BOZKIR tuğundaki müttefiklerinize haber verip ortak savunma hattı kurmanıza imkan tanır.

Eksisi: Sığınak kapasitesi bir miktar düştüğü için tamamen pasif kalan hesaplarda az da olsa hammadde riski doğurabilir.

Benim kanaatim; geçilmez bir Göktürk kalesi için 3. sığınağı iptal edip yerine Kargu kurmanın çok daha stratejik ve aktif bir oyun sunduğu yönünde.

Sizler obalarınızda sığınak/Kargu dengesini nasıl kuruyorsunuz? 3 sığınakla devam etmek mi mantıklı, yoksa erken uyarı sistemi için Kargu’ya slot açmak mı?

Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum, iyi oyunlar!